Η Γαλλία στρέφεται εναντίων των αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Γαλλία η δήλωση του πρωθυπουργού Manuel Valls ότι η κυβέρνηση θα ανατρέψει τις πολιτικές που στο παρελθόν έχουν «ευνοήσει τον κινητήρα ντίζελ», ενώ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες. Με το νέο έτος η κυβέρνηση θα αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και θα καταργήσει τα κίνητρα για την αγορά ντίζελ αυτοκινήτων.

Φυσικά ο όμιλος PSA/Peugeot- Citroen εναντιώθηκε και δήλωσε ότι η αλλαγή πολιτικής θα βλάψει την ανταγωνιστικότητά της και ότι το diesel είναι μια βασική τεχνολογία για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, αυτό το μέτρο θα θέσει τη Γαλλία σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τη Γερμανία.

Οι προηγούμενες Γαλλικές κυβερνήσεις ενθάρρυναν τους αγοραστές αυτοκινήτων να επιλέγουν τα ντίζελ μοντέλα μέσω χαμηλότερων φόρων και τιμής του καυσίμου, η οποία θα ανέβει κατά 4 σεντς. Εκατομμύρια θα είναι οι πολίτες που θα πληγούν από τα νέα αυτά μέτρα, αφού το 80% των Γάλλων αυτοκινητιστών οδηγούν αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου.

Παράλληλα θα δοθούν κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο αλλά και μπόνους έως 10.000 ευρώ για όσους αποσύρουν το ντίζελ και στραφούν στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store