Σε κυκλοφορία τα πρώτα 7 χλμ. της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών

Παραδόθηκε το πρωί (7/8/2014) σε κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πρώτο τμήμα του νέου κλάδου του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα, μήκους 7 περίπου χλμ. από τον νέο, πλήρως ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. Πρόκειται για το τμήμα, που μελλοντικά θα αποτελεί τον δεξιό κλάδο κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου (προς Πάτρα) και θα λειτουργήσει προσωρινά με τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Κόρινθο). Παράλληλα, σήμερα ξεκινά και η κατασκευή του αριστερού κλάδου (προς Αθήνα), η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες. 

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Για πρώτη φορά, σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής».

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξη των σηράγγων προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σήμερα η κατασκευή όλων των σηράγγων είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%. 

 

Αντίστοιχα, οι 48 γέφυρες, οι 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις αγγίζουν ποσοστό ολοκλήρωσης 52% και παράλληλα, προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητόδρομου.

Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο ο δρόμος είναι πάρα πολύ κουραστικός και επικίνδυνος γι’αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλο το μήκος της Κορίνθου – Πατρών.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τμήματα της Κορίνθου – Πατρών:

Δείτε ακόμα εδώ τις τιμές των διοδίων.

Get it on Google Play Download on the App Store