Νομιμοποιείται η μετατροπή φυσικού αερίου στα αυτοκίνητα




Η εγκατάσταση συστήματος φυσικού αερίου και στα αυτοκίνητα θα είναι πλέον νόμιμη, αφού κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναφέρει: «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα». 

Μέχρι τώρα η εγκατάσταση κιτ φυσικού αερίου σε αυτοκίνητα απαγορευόταν και επιτρεπόταν μόνο η πώληση αυτοκινήτων που φέρουν από το εργοστάσιο κινητήρες διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο – βενζίνη). Η τοποθέτηση θα γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και ο έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης θα πραγματοποιείται από τα ΚΤΕΟ.

Προς το παρόν το κόστος της μετατροπής ενός αυτοκινήτου και σε φυσικού αερίου είναι υψηλό, αφού ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, ωστόσο όπως έγινε και με την υγραεριοκίνηση, όταν υπάρξει μαζική ζήτηση το κόστος τοποθέτησης θα μειωθεί. Παράλληλα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δοθεί από το κράτος επιδότηση για την τοποθέτηση φυσικού αερίου στα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το τελικό κόστος προς τον καταναλωτή.

Δείτε ακόμα παρακάτω:

►Όλα τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο και σύγκριση με τη βενζίνη

►Σύγκριση: Φυσικό αέριο ή ντίζελ; Ποιο συμφέρει;

►Δοκιμή: Κάψαμε 2,6€/100 χλμ. φυσικό αέριο με το Volkswagen eco up!




Get it on Google Play Download on the App Store