Το Opel GT επιστρέφει και θα βασίζεται το νέο Opel Astra!

Η Opel ετοιμάζεται να επαναφέρει το όνομα «GT» στη γκάμα των μοντέλων της μετά από 9 χρόνια, παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουργιο κουπέ μοντέλο με στιλάτη εμφάνιση και δυναμικό turbo κινητήρα.

Το Opel GT ήταν ένα κουπέ της γερμανικής εταιρείας που κατασκευάστηκε από το 1968 έως το 1973, ενώ το όνομα επανήλθε την περίοδο 2007-2009 για να συνοδέψει ένα ρόουντσερ μοντέλο της Opel, το οποίο βασιζόταν στο Pontiac Solstice. Και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, αναμένουμε την τρίτη γενιά του αυτοκινήτου σε περίπου μια διετία από σήμερα.

Το νέο Opel GT αισθητικά θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Monza, που μας έχει παρουσιάσει η εταιρεία το 2013, έχοντας μια αρκετά δυναμική αλλά και παράλληλα στιλάτη σιλουέτα.

Από την άλλη πλευρά, στο μηχανικό και τεχνικό κομμάτι το νέο Opel GT θα βασιστεί πάνω στην καινούργια γενιά του Astra (πάτωμα, αναρτήσεις κ.λπ.), έχοντας όμως στο εσωτερικό του μια διαφορετική διάταξη 2+2 καθισμάτων. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον (δυστυχώς) πισωκίνητο, αλλά θα έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Στο πεδίο των κινητήρων, η νέα γενιά του Opel GT αναμένεται να διαθέτει δυναμικό turbo μοτέρ, με ισχύ κοντά στους 300 ίππους και γρήγορες επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, περισσότερα θα γνωρίζουμε με το πέρασμα των επόμενων μηνών και ερχόμενοι όλο και πιο κοντά στο 2018, που είναι πιθανό σύμφωνα με τις πληροφορίες, να λανσαριστεί το νέο μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store