Κτηνώδες pickup Holden με κινητήρα Corvette 585 ίππων! (+video)

Το ειδικό τμήμα βελτιώσεων της Holden (Holden Special Vehicles) εξέλιξε το «κτηνώδες» pickup GTS HSV Maloo, το οποίο τροφοδοτείται με κινητήρα από Corvette και φέρει πολλές ακόμα μηχανικές και αισθητικές αναβαθμίσεις. Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό φιλοξενείται ο 6.2 λτ. V8 Supercharged κινητήρας απόδοσης 585 ίππων και 740 Nm ροπής, συνδυασμένος με 6 σχέσεων μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο σίγουρα το δυνατό αυτό μοτέρ θα επιταχύνει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς το αμάξωμα των 1,6 τόνων βάρους και μήκους σχεδόν 5,2 μέτρων.

Για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση φροντίζει μια πλειάδα από ηλεκτρονικά συστήματα και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ η δύναμη περνάει στο δρόμο μέσω των ζαντών διαμέτρου 20 ιντσών με ελαστικά 255/35 εμπρός και 275/35 πίσω. Επίσης, εφοδιάζεται με πολύ μεγάλους δίσκους διάτρητους και αεριζόμενους διαμέτρου 390 χλστ. με 6πίστονες δαγκάνες και 372 χλστ. πίσω. Αν και pickup, η πίσω ανάρτηση αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους (αντί π.χ. άκαμπτου άξονα με φύλλα σούστας) και μπροστά υπάρχουν γόνατα ΜακΦέρσον. Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω του Driver Mode το Traction Control, το ESP, την υποβοήθηση του τιμονιού, το Torque Vectoring κ.α. για πιο νορμάλ οδήγηση ή για άφθονο ντριφτάρισμα.

Λίγοι όμως θα είναι τελικά αυτοί που θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν δικό τους, αφού η HSV θα κατασκευάσει μόνο 250 οχήματα, από τα οποία τα 240 προορίζονται για την Αυστραλία και τα υπόλοιπα 10 για τη Νέα Ζηλανδία. 

Παρακολουθείστε παρακάτω το εντυπωσιακό GTS HSV Maloo και στο βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store