Το Opel ADAM ROCKS δοκιμάζεται στα όρια πριν λανσαριστεί

Το νέο μίνι crossover με υφασμάτινη οροφή Swing Top, Opel ADAM ROCKS ετοιμάζεται σε λίγες μέρες για λανσάρισμα (δείτε εδώ) και οι μηχανικοί της Opel δοκίμασαν τα όρια των δυνατοτήτων του για μία ακόμα φορά στο Κέντρο Δοκιμών της Opel στο Dudenhofen. Πολυάριθμα εξαρτήματα έχουν τροποποιηθεί ή επαναρρυθμιστεί, όπως είναι τα αμορτισέρ, τα ελατήρια, η γεωμετρία της ανάρτησης, το σύστημα διεύθυνσης και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC).

Για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα αυτών των αλλαγών, έπρεπε να βγει στην πίστα, ασφαλώς υπό την καθοδήγηση ειδικών. Η ομάδα μηχανολογίας της Opel εξώθησε το ADAM ROCKS στα όρια των δυνατοτήτων του στο Κέντρο Δοκιμών. Στην ‘πίστα βασανιστηρίων’, στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων ή στην ορεινή πίστα – το ADAM ROCKS έπρεπε να καλύψει περίπου 40.000 χλμ. στο Dudenhofen. Αυτή η εξουθενωτική δοκιμή αντιστοιχεί με οδήγηση 160.000 χλμ. σε άκρως απαιτητικούς σύγχρονους δρόμους.

Μία κρίσιμη δοκιμασία την οποία έπρεπε να περάσει η έκδοση παραγωγής του ADAM ROCKS ήταν η πίστα αντοχής. Η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του κέντρου δοκιμών προσφέρει ποικίλους, διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος όπως άσφαλτο και καλντερίμια, ανωμαλίες και πολυάριθμες στροφές. Όταν η δοκιμή αντοχής ολοκληρωθεί, οι μηχανικοί ελέγχουν και πάλι όλα τα στοιχεία έδρασης που ήταν βιδωμένα μέσω εξοπλισμού μαζικής παραγωγής, αποσυναρμολογώντας πλήρως το ROCKS ώστε να αξιολογηθεί κάθε εξάρτημα ξεχωριστά. 

Get it on Google Play Download on the App Store