Νέος biturbo diesel με 210 άλογα για το Opel Insignia

Η Opel εντάσσει στη γκάμα του Insignia την ισχυρότερη έκδοση diesel στη γκάμα, πριμοδοτώντας το μεσαίο μοντέλο της με έναν νέο 2λιτρο biturbo πετρελαιοκινητήρα με 210 άλογα ισχύος (στις 4.000 στροφές) και κυρίως 480 Nm ροπής, διαθέσιμα μόνο από τις 1.500 σ.α.λ.


 

Το νέο μοτέρ θα συνδυαστεί αποκλειστικά με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και μια εξελιγμένη τετρακίνηση με σύστημα torque vector, για ακόμη υψηλότερα δεδομένα πρόσφυσης.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Opel Insignia GSi με 260 ίππους και 4κίνηση

Ο νέος κινητήρας diesel της Opel είναι το πρώτο μοτέρ της γερμανικής εταιρείας που πληροί από σήμερα το πιο αυστηρό πρότυπο ρύπων Euro 6.2, που θα μπει σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2018. Παράλληλα, η μέση κατανάλωσή του με βάση το νέο εργοστασιακό κύκλο κατανάλωσης WLTP (δείτε εδώ τι είναι ο κύκλος WLTP) είναι μεταξύ 7,5 και 8,0 λίτρα/100 χλμ.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του νέου μοτέρ ξεχωρίζουμε και το συνδυασμό του με μια νέα γενιά AdBlue (διαβάστε εδώ τι είναι το AdBlue) που μειώνει σημαντικά τους ρύπους του, αλλά και με δύο τουρμπίνες που λειτουργούν διαδοχικά, για να συνδυάσουν την χαμηλή κατανάλωση/ρύπους με την πολύ καλή απόδοση.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται με πάνω από 300 άλογα το νέο Opel Insignia OPC

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Opel υπόσχεται ότι για το 0-100 χλμ./ώρα το Insignia με τον νέο ισχυρότερο diesel απαιτεί 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 233 χλμ./ώρα. Το νέο μοτέρ, θα είναι διαθέσιμο τόσο στο σεντάν Insignia Grand Sport, όσο και στο στέισον Insignia Sports Tourer και στο crossover Insignia Country Tourer.


 

Get it on Google Play Download on the App Store