Το Nissan LEAF σε έκδοση ΤΑΧΙ

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά του στην Ευρώπη, το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan LEAF διατίθεται και ως ΤΑΧΙ σε πολλές χώρες, όπως στην Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Αγγλία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες αγορές με την σχετική υποδομή για τέτοιου είδους οχήματα. Μάλιστα, στο ‘Aμστερνταμ η εταιρεία Taxi-E διαθέτει στον στόλο της 13 LEAF, τα οποία συνολικά έχουν διανύσει μέχρι στιγμής πάνω από 700.000 χιλιόμετρα.

Η επόμενη πόλη που θα αποκτήσει προς τα τέλη του έτους εταιρικό στόλο με δέκα Nissan LEAF TAXI είναι η Ζυρίχη όπου μέχρι το 2015 ο στόχος είναι να αποτελούν το 15% του συνόλου των ΤΑΧΙ, αφού θα αναπτυχθεί δίκτυο με γρήγορους φορτιστές.

Στην Αγγλία η εταιρεία Phoenix έχει στην κατοχή της προς το παρόν ένα LEAF TAXI, αλλά σκοπεύει να αποκτήσει άλλα 15 μέχρι το καλοκαίρι του 2014, αφού αυτό το ένα LEAF TAXI εξοικονομεί 5.900 ευρώ ετησίως σε καύσιμα. Παράλληλα, LEAF TAXI υπάρχουν στη Λισσαβόνα, στο Βαγιαδολίδ και στο Αμβούργο, ενώ εκτός Ευρώπης βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας. 

Δείτε ακόμα: Τα νέα μοντέλα της Nissan

Get it on Google Play Download on the App Store