Τέταρτη συνεχόμενη νίκη του MINI στο «σκληρό» Ράλι Ντακάρ

Το ΜΙΝΙ συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη ιστορία του στο Ράλι Ντακάρ. Έχοντας διανύσει 9.000 χλμ. σε Αργεντινή, Χιλή και Βολιβία, το ΜΙΝΙ κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά τη νίκη στο σκληρότερο ράλι του κόσμου. Οι Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR) διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires (AR) ως νικητές γενικής κατάταξης, έχοντας κερδίσει σε πέντε από τα 13 σκέλη με MINI ALL4 Racing. 

Οι συμμετέχοντες στο Dakar αντιμετώπισαν πολυάριθμες απρόβλεπτες προκλήσεις κατά τη διάρκεια του ράλι που φέτος ‘ταξίδεψε’ μέσα από την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βολιβία. Από τους κλασικούς χωμάτινους δρόμους της Αργεντινής και τις ελικοειδείς, διαδρομές των Άνδεων σε υψόμετρο 4.500 m στη Βολιβία μέχρι την άνυδρη και καυτή Έρημο Ατακάμα στη Χιλή με τους επιβλητικούς αμμολόφους και την ψιλή άμμο, το Dakar ήταν μία δοκιμασία ανθρώπους και μηχανές στο όριο. Οδηγοί και συνοδηγοί έπρεπε να παραμείνουν απόλυτα αφοσιωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Συνολικά, το MINI ALL4 Racing κέρδισε σε έντεκα από τα 13 σκέλη του φετινού “Dakar”. Πέντε από αυτά ήταν διπλές νίκες για το MINI. Τέσσερα MINI ALL4 Racing κατατάχθηκαν στη πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης. 

Τους Al-Attiyah/Baumel πλαισίωσαν στην κορυφή οι Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR) οι οποίοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ οι Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL) τερμάτισαν τέταρτοι συμμετέχοντας στο Dakar με MINI ALL4 Racing για πρώτη φορά. Οι Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU) – νικητές γενικής κατάταξης του 2014 World Cup (FIA) για Cross-Country-Rallies με το MINI ALL4 Racing – τερμάτισαν πέμπτοι. Οι Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU), διασφάλισαν την ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Εννέα από τα δέκα MINI ALL4 Racing που ξεκίνησαν τον αγώνα διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires.

Get it on Google Play Download on the App Store