Το αγωνιστικό Dacia Logan sedan

Η Dacia κάνει για πρώτη φορά την είσοδό της στο Σκανδιναβικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (Scandinavian Touring Car Championship) με την αγωνιστική έκδοση του νέου Logan sedan. Βέβαια με το αυτοκίνητο παραγωγής τα μόνα κοινά στοιχεία είναι τα φωτιστικά σώματα και η μάσκα, αφού ολόκληρο το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο και τροποποιημένο για αγωνιστική δράση.

Το Logan που θα τρέξει στο STCC θα έρθει αντιμέτωπο με ισχυρούς αντιπάλους, όπως είναι το Chevrolet Cruze, το Honda Civic, η BMW Σειρά 3 και το VW Scirocco. Κάτω από το «μεταλλαγμένο» αμάξωμα του αγωνιστικού Dacia Logan sedan υπάρχει ένας V6 κινητήρας με ισχύ άνω των 400 ίππων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Βέβαια στοιχεία επιδόσεων δεν ανακοινώνονται αλλά σίγουρα θα είναι ταχύτατο αφού οι 400+ ίπποι καλούνται να κινήσουν τα μόλις 1.100 κιλά του οχήματος.

Το αγωνιστικό Logan θα λάβει μέρος και στους 8 αγώνες τις αγωνιστικής σεζόν του 2013 του STCC, με την πρώτη καρό σημαία να πέφτει στις 3 Μαΐου. Η λήξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου και σίγουρα αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Get it on Google Play Download on the App Store