Η Mitsubishi θα τερματίσει για πάντα το Lancer Evolution

Ένα από τα πιο θρυλικά και εικονικά αυτοκίνητα, το Mitsubishi Lancer Evolution αναμένεται να σταματήσει να παράγεται στα τέλη του 2014, σύμφωνα με αναφορά από την Ιαπωνία. Το τελευταίο Lancer Evolution X λανσαρίστηκε το 2008 και πρόσφατα διατέθηκε στη Μ. Βρετανία η επετειακή έκδοση Lancer Evolution X FQ-440 MR, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί συνολικά 92.000 οχήματα στην Ιαπωνία και άλλα 154.000 παγκοσμίως.

Να υπενθυμίσουμε πως το Lancer Evolution έχει γράψει τη δική του ιστορία και στο WRC και ενίσχυσε την εικόνα της φίρμας, όταν κέρδισε το 1998 το πρωτάθλημα των κατασκευαστών και το διάστημα 1996-1999 το πρωτάθλημα οδηγών με τον θρυλικό Tommi Makinen. (το 1999 λανσαρίστηκε και έκδοση με το όνομά του).

Για αντικαταστάτη του Lancer Evolution δεν έχει γίνει κανένας λόγος, αν και έχουν υπάρξει φήμες ότι το επόμενο μοντέλο θα είναι εντελώς διαφορετικό και θα εφοδιάζεται με υβριδικό plug-in κινητήρα. Δηλαδή θα έχει κάποιος το νέο σπορ Mitsubishi και θα πρέπει να το βάζει στην πρίζα για να φορτίσει για να κάνει μια γρήγορη βόλτα; Σίγουρα δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο… 

Get it on Google Play Download on the App Store