Πρεμιέρα για το Mitsubishi Concept AR 1.1 turbo στην Ευρώπη

Το Mitsubishi Concept AR πατάει για πρώτη φορά επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δύο μήνες μετά την αποκάλυψή του στην 43η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο προαναγγέλλοντας την επόμενη γενιά συμπαγούς MPV και συνδυάζει το σπορτίφ χαρακτήρα ενός SUV με την ευρυχωρία ενός MPV.

Χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ, ήπιο υβριδικό σύστημα Belt Start Generator που περιλαμβάνει έναν μειωμένου κυβισμού 3-κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο MIVEC κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.100 κ.εκ., τον ηλεκτροκινητήρα του BSG, την μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν αερόψυκτο μετασχηματιστή DC-DC.

Πέρα από το στιβαρό, σπορτίφ στυλ και το ευέλικτο σύστημα καθισμάτων του, το Concept AR υιοθετεί πλείστες προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας της Mitsubishi Motors που βασίζονται σε συστήματα πληροφορικής επόμενης γενιάς. Μεταξύ αυτών είναι ένα σύστημα ανίχνευσης κινδύνου το οποίο ενεργοποιεί τις αντίστοιχες λειτουργίες ασφάλειας και ένα σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης βλάβης / δυσλειτουργίας που προειδοποιεί τον οδηγό για τις απαιτούμενες επισκευές ή άλλες εργασίες συντήρησης.

Στο εσωτερικό, το Concept AR κυριολεκτικά αγκαλιάζει τους επιβάτες με απαλούς τόνους χωρίς περιττά στοιχεία, όπου τα πάντα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας χαλαρής ατμόσφαιρας. Με κύριο χαρακτηριστικό τις μαλακές και στρογγυλεμένες επιφάνειες, η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει τρεις διαφορετικές διατάξεις καθισμάτων που παρέχουν ευρυχωρία για έξι επιβάτες ή τέσσερις επιβάτες με μεγάλο χώρο αποσκευών ή ένα τεράστιο κοινό χώρο για τους επιβάτες της 2ης και 3ης σειράς όταν τα καθίσματα ρυθμίζονται σε αντικριστή διάταξη.

Πέρα από την παραδοσιακή ευέλικτη διάταξη καθισμάτων MPV, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην επίτευξη ατομικής ευρυχωρίας και στην απόσταση μεταξύ των επιβατών. Ένας επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Η/Υ τύπου tablet από τη θήκη της στο πλάι της καμπίνας και να συνδεθεί με τον έξω κόσμο μέσω internet ή να ελέγξει τα email του και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Το Concept AR εφοδιάζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας της Mitsubishi Motors που βασίζονται στα συστήματα πληροφορικής επόμενης γενιάς. Τα συστήματα αυτά συνεργάζονται μεταξύ τους για να προβλέψουν και να προειδοποιήσουν τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις και για να ενεργοποιήσουν λειτουργίες ασφάλειας γρήγορα και με ακρίβεια.

Περιλαμβάνουν:

  • Rearward Blind Spot Vehicle Warning
  • Driving Safety Support System (DSSS)
  • Auto Hi-beam (Αυτόματη Μεγάλη Σκάλα Φώτων)
  • Unintentional Vehicle Move Off Control (Έλεγχος Κίνησης του Οχήματος Παρουσία Εμποδίου Εμπρός)
  • Forward Collision Mitigation Braking (FCM)
  • Lane Departure Warning (LDW)
  • Adaptive Cruise Control (ACC)
Get it on Google Play Download on the App Store