Η νέα S-Class με κάμερα ανίχνευσης λακκουβών

Τον ερχόμενο Μάιο θα κάνει ντεμπούτο η νέα κορυφαία Mercedes S-Class, η οποία αναμένεται να αποτελεί την κορυφή της τεχνολογίας σε συστήματα ανέσεων και ασφαλείας. Ένα από τα νέα συστήματα που θα φέρει θα είναι και αυτό που θα ανιχνεύει μέσω κάμερας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και θα προετοιμάζει την ανάρτηση να «αντιδράσει» αναλόγως. Κοινώς ένα σύστημα κατάλληλο για… τους ελληνικούς δρόμους, αλλά δυστυχώς σε αυτοκίνητο που προορίζεται για ελάχιστους εγχώριους πελάτες. Ίσως όμως σε μερικά χρόνια να εξοπλίσει και πιο προσιτά μοντέλα, όπως έχει γίνει άλλωστε και με άλλες ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες, όπως είναι το ESP, οι αερόσακοι κ.ο.κ.

Για να επανέλθουμε, το νέο αυτό σύστημα ονομάζεται MAGIC BODY CONTROL (MBC) και μέσω κάμερας που είναι τοποθετημένη μπροστά από τον εσωτερικό καθρέπτη θα δίνονται εντολές στην ανάρτηση για τη μορφολογία του δρόμου έτσι ώστε να προετοιμαστεί αυτόματα η σκληρότητά της προκειμένου οι επιβάτες της νέας Mercedes S-Class να μην νιώσουν τον παραμικρό κραδασμό. Μάλιστα η ακρίβεια του συστήματος στα 120 χλμ./ώρα και με 25 καρέ το δευτερόλεπτο είναι περίπου 1-2 χιλιοστά!

Όσον αφορά στα μέρη του συστήματος, όπως φαίνονται αριθμημένα στην φωτογραφία είναι τα εξής: 1) αποσβεστήρας, 2) μονάδα ελέγχου, 3) Κάμερα, 4) αποσβεστήρας, 5) μνήμη αποσβεστήρα, 6) πολλαπλή υδραυλικού συστήματος, 7) αισθητήρας ύψους,  8) υδραυλική σωλήνωση, 9) αισθητήρας επιτάχυνσης, 10) μπλοκ βαλβίδων και μνήμη, 11) αντλία, 12) ψυγείο λαδιού.  

Get it on Google Play Download on the App Store