Νέο Mercedes F 015 Luxury in Motion βγαλμένο από το μέλλον!

Παγκόσμια πρεμιέρα στην CES κάνει το πρωτοποριακής τεχνολογίας αυτόνομο όχημα Mercedes F 015 Luxury in Motion, το οποίο δείχνει πως θα είναι στο μέλλον τα αυτοκίνητα, ή μάλλον τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους επιβάτες από το ένα σημείο στο άλλο και με τον οδηγό να είναι περισσότερο θεατής. Το μήκους 5.220 χλμ., πλάτους 2.018 χλστ., ύψους 1.524 χλστ. και με μεταξόνιο 3.610 χλστ. αμάξωμα του πρωτότυπου F 015 διαθέτει πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά σε γωνία 90 μοιρών χωρίς κεντρική κολόνα, επιτρέποντας εύκολη είσοδο και έξοδο από το εσωτερικό. Το τελευταίο είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό τόσο σε τεχνολογία όσο και σε σχεδίαση, ενώ εξωτερικά το F 015 με το ωοειδές σχήμα μπορεί να παραπέμπει σε οχήματα ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Η τετραθέσια καμπίνα με τους πολύ άνετους χώρους διαθέτει τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα – πολυθρόνες πολλαπλών ρυθμίσεων, τα οποία μετακινούνται κατά 30 μοίρες όταν ανοίγουν οι πόρτες επιτρέποντας ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση των επιβατών. Γεμάτο οθόνες είναι το ταμπλό μέχρι και οι επενδύσεις των θυρών με λειτουργία αφής και διάφορες λειτουργίες.

Το F 015 τροφοδοτείται με plug-in σύστημα κυψελών υδρογόνου, το οποίο προσφέρει αυτονομία 1.100 χιλιομέτρων. Η ενέργεια αντλείται από δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα συνδυαστικής απόδοσης 272 ίππων και 398 Nm ροπής, οι οποίοι επιταχύνουν την «κάψουλα» στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα. Για κάθε 100 χλμ. καταναλώνει 0,6 kg υδρογόνου που αντιστοιχούν με 2.0 λτ. πετρελαίου.

Get it on Google Play Download on the App Store