Νέο μικρό crossover Mercedes G-Code με καινοτόμες τεχνολογίες

Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον τόσο σχεδιαστικά όσο και σε τεχνολογία μικρό πρωτότυπο crossover μοντέλο παρουσιάζει η Mercedes, το G-Code, το οποίο τοποθετείται κάτω από την GLA και θα αποτελεί το μελλοντικό ανταγωνιστή του -υπό εξέλιξη- Audi Q1. Το μήκους 4,1 μ. και ύψους 1,5 μ. αμάξωμά του, ξεχωρίζει από το έντονα καμπύλο σχήμα, το μυώδη εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, την ευμεγέθη φωτιζόμενη μάσκα, το πίσω ενιαίο παραλληλόγραμμο φωτιστικό σώμα και τις μικρές πίσω πόρτες που ανοίγουν αντίθετα από τις μπροστινές. Επίσης η μάσκα αλλάζει χρώμα (κόκκινο, μπλε, μοβ) ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, όπως συμβαίνει και στο Future Truck 2025.

Ιδιαίτερα φουτουριστικό σχεδιαστικά είναι και το 4θέσιο εσωτερικό με τη μινιμάλ σχεδίαση και το τιμόνι που θυμίζει αντίστοιχο αεροσκάφους. Παράλληλα διακρίνεται η μεγάλη ψηφιακή οθόνη ψηλά στο κέντρο του ταμπλό, οι αλουμινένιες χειρολαβές στη βάση της κονσόλας και οι τέσσερις στρογγυλοί αεραγωγοί. Εξωτερικοί καθρέπτες δεν υπάρχουν καθώς έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Η ασημί βαφή του αμαξώματός του λειτουργεί ως φωτοβολταϊκό και συλλέγει τo ηλιακό φως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ με τον αέρα που περνά το αμάξωμα όταν κινείται εκμεταλλεύεται και η ηλεκτροστατική ενέργεια. Επίσης από την κίνηση των αμορτισέρ και ελατηρίων παράγεται ηλεκτρισμός που οδηγείται σε μια γεννήτρια. To πρωτοποριακής τεχνολογίας πρωτότυπο Mercedes G-Code τροφοδοτείται με κινητήρα υδρογόνου για την κίνηση των εμπρός τροχών και με ηλεκτρικά μοτέρ για την κίνηση των πίσω τροχών. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store