Νέα Mercedes CLS με καινοτόμα MULTIBEAM LED εμπρός φώτα

Μια πρώτη εικόνα για τη νέα μεγάλη 4θυρη Coupe αλλά και για την Shooting Brake Mercedes CLS αποκαλύπτει η γερμανική φίρμα, μέσω των πρωτοποριακών εμπρός φωτιστικών της σωμάτων. Τα MULTIBEAM LED φώτα παρουσιάζονται για πρώτη φορά και στο καθένα φωτιστικό σώμα υπάρχουν 24 αυτόνομα LED υψηλής απόδοσης, τα οποία συνδέονται με μια κάμερα τοποθετημένη πίσω από το παρμπρίζ. Μέσω αυτής λαμβάνονται πληροφορίες για τον κατάλληλο φωτισμό, ενώ τέσσερις μονάδες ελέγχου υπολογίζουν το ιδανικό φως 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Κάθε ανεξάρτητο LED ελέγχεται ηλεκτρονικά και προσαρμόζεται στις συνθήκες κυκλοφορίας με υψηλό επίπεδο ακρίβειας παρέχοντας τον ιδανικό φωτισμό χωρίς να «τυφλώνονται» οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων. Φυσικά όλα γίνονται αυτόματα και ο οδηγός δεν χρειάζεται να αναβοσβήνει τη μικρή ή τη μεγάλη σκάλα των φώτων, στην οποία το εύρος του φωτισμού φτάνει έως τα 485 μέτρα!  

Η ενεργή λειτουργία φωτισμού επιτρέπει στον οδηγό να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους κατά την είσοδο και έξοδο από τις στροφές, καθώς τα MULTIBEAM LED φώτα έχουν φωτίσει το δρόμο πριν ακόμα στρίψει το τιμόνι ή έρθει στην θέση της ευθείας. Επίσης, στους κυκλικούς κόμβους έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία φωτισμού στροφών προς τα αριστερά και δεξιά πριν από την είσοδο στην «πλατεία» για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ορατότητα.

Παράλληλα και στα πίσω φωτιστικά σώματα τα φώτα φρένων και οι δείκτες αλλαγής κατεύθυνσης λειτουργούν με ποικίλες εντάσεις φωτός, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον φωτισμό του περιβάλλοντος.

Get it on Google Play Download on the App Store