Νέες Mercedes SLK και SLK 55 AMG CarbonLOOK Edition

Η Mercedes παρουσιάζει τις νέες SLK και SLK 55 AMG CarbonLOOK Edition, τονίζοντας τη μοναδικότητα του δυναμικού της ρόουντστερ. Αρχικά, σε ό,τι αφορά στις «απλές» SLK CarbonLOOK Edition, εδώ η Mercedes προσθέτει ένα περιμετρικό αεροδυναμικό πακέτο από την AMG, αλλά και νέες, 5άκτινες ζάντες αλουμινίου της AMG, βαμμένες σε γκρι χρώμα. Επιπλέον αυτού, τα εμπρόσθια φωτιστικά αποκτούν μαύρα κάτοπτρα, τα roll-bar πίσω από τα καθίσματα έρχονται με επενδύσεις αλουμινίου, ενώ προστίθενται και λογότυπα «CarbonLOOK».

Στο εσωτερικό της νέας SLK CarbonLOOK Edition υπάρχουν αντίστοιχες βελτιώσεις (σπορ καθίσματα με μαύρο δέρμα nappa και πράσινες ραφές, επενδύσεις από ακριβά ανθρακονήματα, πίνακας οργάνων με look από καρό σημαία, ειδικά λογότυπα κ.λπ.), που δημιουργούν μια πιο σπορ ατμόσφαιρα. Στο τεχνικό κομμάτι, αλλαγές έχουμε στην ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει κατά 10 χιλιοστά, ενώ το σύστημα πέδησης φέρει ενισχυμένα φρένα σε όλους τους τροχούς. Τέλος, ειδική ρύθμιση έχει γίνει και στις επιλογές της SLK CarbonLOOK με 4κύλινδρα μοτέρ, ώστε να παράγεται ένας πιο σπορ ήχος.

Στην περίπτωση της κορυφαίας SLK 55 AMG CarbonLOOK Edition των 420 ίππων, η Mercedes έρχεται για να τονίσει περαιτέρω τον αισθητικό δυναμισμό με αποκλειστικά μαύρη αναδιπλούμενη οροφή, μαύρο χρωματισμό σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος, αλλά και ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών της AMG, αποκλειστικά χρωματισμένες σε μαύρο ματ. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα και εδώ έρχονται επενδεδυμένα με μαύρο nappa δέρμα και φέρουν πράσινες ραφές, ενώ υπάρχουν και όλες οι επενδύσεις σε ανθρακονήματα της SLK CarbonLOOK Edition. Ειδικά τέλος για την SLK 55 AMG CarbonLOOK, προστίθεται το κορυφαίο τιμόνι AMG Performance με δέρμα αλκαντάρα, αλλά και AMG πατάκια και επιπλέον AMG επενδύσεις από ανθρακονήματα, σε ένα αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των νέων μοντέλων, η Mercedes ανακοινώνει στη Γερμανία ότι για τις «απλές» SLK, το κόστος των εκδόσεων CarbonLOOK είναι από 6.526 έως 6.900 ευρώ επιπλέον των τιμών τους, ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα. Για την κορυφαία Mercedes SLK 55 AMG CarbonLOOK Edition, το επιπλέον ποσό που απαιτείται για την απόκτησή της είναι 6.960 ευρώ έναντι της SLK 55 AMG.

Get it on Google Play Download on the App Store