Τα Mercedes Viano και Sprinter των διακοπών

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, η Mercedes θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Τροχόσπιτων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας νέες προτάσεις στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, βασισμένα στα μοντέλα Viano και Sprinter. Περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Sprinter σε έκδοση με ψηλή οροφή, ο αποθηκευτικός χώρος του οποίου έχει μετατραπεί σε μια πρακτική… γκαρσονιέρα. Σε αυτή υπάρχουν ντουλάπα, διπλό κρεβάτι, ντουλάπια, πάγκος, κουζίνα και μπάνιο στο πίσω μέρος του οχήματος. Για την κατασκευή των επιφανειών έχει γίνει χρήση ενός ανθεκτικού συνθετικού υλικού, το δάπεδο είναι λαμινέιτ και τα καθίσματα φέρουν λευκές δερμάτινες επενδύσεις. Παράλληλα, η οροφή και τα πλευρικά τοιχώματα καλύπτονται από μπλε αλκαντάρα, ενώ για τον φωτισμό φροντίζουν οι LED λαμπτήρες.

Το Viano Marco Polo είναι ένα όχημα αναψυχής σχεδιασμένο για τις καθημερινές ανάγκες των ταξιδιωτών και στο εσωτερικό του εξοπλίζεται από την αριστερή πλευρά με κουζίνα, ντουλάπια, νεροχύτη, ψυγείο, σύστημα παροχής νερού και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Τα δύο πίσω καθίσματα της καμπίνας είναι ανεξάρτητα και με πολλές ρυθμίσεις. Παράλληλα, στο Viano Fun το πίσω κάθισμα μπορεί να αναδιπλωθεί και να δημιουργηθεί ένα διπλό κρεβάτι, ενώ για όσους χρειάζονται επιπλέον κρεβάτια υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης σκηνής οροφής.

Όλα τα μοντέλα συνδυάζονται με μα ευρεία γκάμα κινητήρων ντίζελ 2.2 και 3.0 λίτρων με ισχύ από 136 έως 224 ίππους, εναλλακτικά διατίθεται και βενζινοκινητήρας 258 ίππων, υπάρχουν επιλογές με τετρακίνηση μέχρι και με αερανάρτηση για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και άνεση στις μακρινές και πολυωρες διαδρομές για τις οποίες προορίζονται. Όσο για την τιμή της αρχικής έκδοσης Viano Marco Polo Edition, ξεκινά στη Γερμανία από τις 54.538 ευρώ. 

Get it on Google Play Download on the App Store