Mercedes E-Class με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

Το νέο εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC κάνει το ντεμπούτο του στην ανανεωμένη Mercedes E 350 BlueTEC (εκτός της τετρακίνητης 4MATIC), προσφέροντας μείωση της κατανάλωσης άνω του 6,5%. Το βασισμένο στο 7G-TRONIC PLUS κιβώτιο, νέο με τις δύο ακόμα ταχύτητες έχει σχεδιαστεί για έως 1.000 Nm ροπής, ενώ είναι κατά ένα κιλό ελαφρύτερο από το 7G-TRONIC, χάρη στην χρήση ελαφριών υλικών όπως αλουμίνιο και κράμα μαγνησίου.

Το 9G-TRONIC διαθέτει τρία προγράμματα, το «C» για περισσότερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερο θόρυβο αφού ο κινητήρας λειτουργεί σε χαμηλές στροφές, το «Sport» μέσω του οποίου οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται σε πιο υψηλές στροφές και το «Manual» με τις αλλαγές να γίνονται χειροκίνητα είτε μέσω του επιλογέα των ταχυτήτων είτε μέσω των paddles στο τιμόνι.

Προς το παρόν το νέο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC είναι διαθέσιμο μόνο στην E 350 BluTEC (ντίζελ κινητήρας 3.0 λίτρων 251 ίππων και 620 Nm ροπής), ενώ αργότερα θα τοποθετηθεί στη νέα Mercedes C-Class, που αναμένεται το 2014, στη νέα S-Class, στην ML-Class και στην CLA. 

Get it on Google Play Download on the App Store