Με 916 ίππους η McLaren P1 επίσημα

Η McLaren ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του supercar P1, τα οποία είναι παραπάνω από εντυπωσιακά και αναφέρουμε: Υβριδικός κινητήρας V8 3.8 λίτρων twin-turbo συνδυαστικής απόδοσης 916 ίππων και 900 Nm ροπής με εκπομπές CO2 λιγότερες από 200 γρ./χλμ. ή μηδενικές με την κίνηση του αυτοκινήτου αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ για απόσταση 10 χιλιομέτρων. Πιο αναλυτικά, το V8 3.8 λίτρων μηχανικό σύνολο αποδίδει 737 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 720 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., ενώ ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 179 ίππων και 260 Nm ροπής από την εκκίνηση.

Το ηλεκτρικό μοτέρ (όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική φωτογραφία), το οποίο είναι εξελιγμένο εξολοκλήρου από τη McLaren είναι τοποθετημένο πάνω στον θερμικό κινητήρα και η μπαταρία βάρους 96 κιλών βρίσκεται πίσω από την καμπίνα για το καλύτερο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου. Η φόρτισή της γίνεται από τον κινητήρα αλλά και με εξωτερική υποδοχή plug-in, ενώ για την πλήρη φόρτισή της απαιτούνται δύο ώρες.

Η McLaren P1 εφοδιάζεται με τα συστήματα IPAS (Instant Power Assist System) και DRS (Drug Redaction System), που ενεργοποιούνται μέσω των μπουτόν που υπάρχουν στο τιμόνι. Πατώντας το IPAS το υβριδικό μοτέρ αποδίδει τη μέγιστη ισχύ, ενώ το DRS χρησιμοποιείται για τη μείωση της οπισθέλκουσας κατά 23% (παρόμοια τεχνολογία με εκείνη που χρησιμοποιείται στην F1) και κατ’ επέκταση την αύξηση της ταχύτητας μέσω του κινητού πτερυγίου στην πίσω αεροτομή.

Το μόνο στοιχείο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι οι επιδόσεις, οι οποίες αναμένονται καταιγιστικές δεδομένης της υψηλής ισχύος και του κατασκευασμένου αμαξώματος από ανθρακόνημα.

Get it on Google Play Download on the App Store