Νέα στοιχεία για το κουπέ Lexus RC, RC-F

Νέες πληροφορίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο για το νέο κουπέ Lexus RC (Racing Coupe) και την κορυφαία έκδοση αυτού RC-F, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στου 2014 στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Το εν λόγω μοντέλο ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους και η σχεδίασή του θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Lexus LF-CC concept που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού το 2012.

Το Lexus RC θα τροφοδοτείται με τρία μηχανικά σύνολα, τον 2λιτρο turbo, έναν 2.5 λίτρων υβριδικό και το μεγαλύτερο V6 3.5 λίτρων με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen. Η κορυφαία έκδοση RC-F θα εξοπλίζεται με οροφή και καπό από ανθρακόνημα, πίσω αεροτομή με αυτόματη ανύψωση, χαμηλωμένο κατά 15 χλστ. αμάξωμα και τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα. Για την κίνηση του Lexus RC-F θα φροντίζει ένα V8 μηχανικό σύνολο 5.0 λίτρων με απόδοση 461 ίππων και 543 Nm ροπής, το οποίο θα διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Επιπλέον, ο κινητήρας του RC-F θα συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο με τρεις επιλογές (Normal, Sport και Snow).

Την πέδηση του κορυφαίου κουπέ Lexus θα φροντίζουν τα εξαπίστονα φρένα εμπρός και τα τετραπίστονα πίσω της Brembo, την πρόσφυση θα αναλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- οι ζάντες των 19 ιντσών και το εξελιγμένο σύστημα δυναμικής συμπεριφοράς, ενώ το ενισχυμένο πλαίσιο θα είναι εντελώς νέο.

Get it on Google Play Download on the App Store