Μοναδική στον κόσμο Maserati Boomerang για €4 εκατομμύρια!

Ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά κλασικά πρωτότυπα αυτοκίνητα της Maserati, το μοναδικό στον κόσμο μοντέλο Boomerang θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 5 Σεπτεμβρίου από τον οίκο Bonhams. Το εξαιρετικά σπάνιο αυτό όχημα υπολογίζεται ότι θα πωληθεί έναντι του ποσού των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ιστορία του -σχεδιασμένου από το διάσημο Giorgetto Giugiaro- Maserati Boomerang ξεκινάει το 1971, όταν παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο. Ένα χρόνο αργότερα εμφανίστηκε στην Έκθεση της Γενεύης με κινητήρα και όλα τα επιμέρους συστήματα για να μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Στο πίσω μέρος του άκρως σφηνοειδούς αμαξώματός του φιλοξενείται V8 κινητήρας 4.7 λτ. απόδοσης 313 ίππων, συνδυασμένος με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Μοναδική είναι και η σχεδίασή του στο εσωτερικό, όπου τιμόνι και πίνακας οργάνων αποτελούν μέρος μιας ενιαίας στρογγυλής κονσόλας, γύρω από την οποία περιστρέφεται το τιμόνι, θυμίζοντας κάτι από το προγενέστερο Citroen C4 με το σταθερό κεντρικό τμήμα του τιμονιού.

Δείτε και ακούστε στο παρακάτω βίντεο το Maserati Boomerang:

Get it on Google Play Download on the App Store