Jaguar C-X17 σε εκδοχή παραγωγής

Η Jaguar έδειξε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τις προθέσεις της για την πρώτη είσοδό της στα SUV με το πρωτότυπο μοντέλο C-X17, που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αν και concept, το C-X17 αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο θα μοιάζει με το μοντέλο που σας παρουσιάζουμε στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Όπως η Jaguar C-X17 Concept έτσι και το αυτοκίνητο παραγωγής θα έχει παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις με μήκος στα 4,7 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρα, ύψος 1,6 μέτρα και μεταξόνιο 2,9 μέτρα. Παράλληλα, το πρώτο SUV της Βρετανικής φίρμας θα βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα iQ [Al], ενώ το σύστημα τετρακίνησης θα προέρχεται από την κορυφαία του είδους Land Rover.

Από την «αδελφή» Land Rover θα προέρχονται και οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο υβριδικός ντίζελ των 3.0 λίτρων με συνδυαστική απόδοση 340 ίππων. Μάλιστα, η Jaguar είχε αναφέρει ότι το C-X17 παραγωγής θα περιλαμβάνει μια νέα γενιά μηχανικών συνόλων που θα προσδίδουν τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ./ώρα και εκπομπές CO2 λιγότερες από 100 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store