Infiniti Q30 Concept: Είσοδος στα μικρομεσαία

Με το Q30 Concept, η Infiniti κάνει το επόμενο βήμα της στην επέκταση της γκάμας της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει καθιερωμένα premium μοντέλα, όπως είναι τα Audi A3, BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class. Με την τελευταία μάλιστα θα έχει και συγγένεια, αφού θα βασίζεται στην πλατφόρμα της, ενώ από πλευράς κινητήρων υπάρχει μια ευρεία γκάμα τόσο από τη Nissan όσο και από την Renault.

Η Infiniti δημοσίευσε ένα σκίτσο του Q30 Concept που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το 2015. Στο πρώτο μικρομεσαίο μοντέλο της Infiniti θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό και στην ποιότητα, έτσι ώστε να γίνει ανταγωνιστικό.

«Το Q30 Concept είναι κομψό και σαγηνευτικό», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, Εκτελεστικός Διευθυντής Σχεδίασης της Infiniti. «Όταν βλέπεις γρήγορα αιλουροειδή, όπως τσιτάχ, έχουν λυγερότητα και ένα ελαφρύ βηματισμό. Είναι σχεδόν σαν να κυματίζουν. Αυτός είναι ο μυώδης χαρακτήρας που θέλουμε με Q30 Concept.»

Παράλληλα, το Q30 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Infiniti στο οποίο ο τρεις φορές Formula 1 παγκόσμιος πρωταθλητής και Διευθυντής της Infiniti Performance, Sebastian Vettel θα συμβάλλει στην εξέλιξή των δυναμικών του χαρακτηριστικών.

 

Get it on Google Play Download on the App Store