Νέο Hyundai Elantra και με ντίζελ κινητήρα 1.6 VGT 136 PS

Παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα για το νέο, έκτης γενιάς Hyundai Elantra (Avante ονομάζεται στην Κορέα), το οποίο παρουσιάζει πιο δυναμικό και κομψό σχεδιασμό, εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και με κινητήρες βενζίνης – ντίζελ 1.6 λίτρων. Το νέο Elantra με διαστάσεις ΜxΠxΥ: 4.570×1.800×1.440 χλστ. και με μεταξόνιο 2.700 χλστ., είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το προκάτοχο μοντέλο, ενώ το 53% της δομής του είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής ατσάλι.

Για το εσωτερικό η Hyundai αναφέρει ότι είναι εργονομικά σχεδιασμένο, άνετο, κατασκευασμένο με υψηλής ποιότητας μαλακά πλαστικά και με το ταμπλό εστιασμένο στον οδηγό. Επιπλέον, προσφέρει άνετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (458 λίτρα).

Για τη βελτίωση των δυναμικών του χαρακτηριστικών και των ανέσεων στο δρόμο, έχει ανασχεδιαστεί η γεωμετρία της ανάρτησης, βελτιώθηκε η αίσθηση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης και δόθηκε μεγάλη σημασία στον αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,27). Τα επίπεδα ασφάλειας αυξάνουν το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος εκτάκτου ανάγκης, το σύστημα ανίχνευσης οχημάτων στις τυφλές γωνίες, το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και ελέγχου κίνησης πίσω από το όχημα.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Elantra περιλαμβάνει τους βενζίνης 1.6 GDi ισχύος 132 ίππων και 161 Nm ροπής, τον 2.0 MPi (κύκλου Atkinson) με 149 ίππους και 180 Nm ροπής και το ντίζελ 1.6 VGT με απόδοση 136 ίππων και 300 Nm ροπής.

 

Get it on Google Play Download on the App Store