Το πρώτο plug-in hybrid Hyundai Sonata με 3,0 λτ./100 χλμ. κατανάλωση

Η Hyundai παρουσιάζει το πρώτο της plug-in hybrid αυτοκίνητο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το Sonata Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV), το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές αργότερα μέσα στο έτος. Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα ισχύος 50 kW (68 PS) και από κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 2.0 GDI ισχύος 154 ίππων και 190 Nm ροπής, ενώ η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 202 ίππους.

Από πλευράς κατανάλωσης και σύμφωνα με τις προσωρινές μετρήσεις, η Hyundai αναφέρει μόλις 3,0 λτ./100 χλμ. σε συνδυασμό και με την ηλεκτροκίνηση EV mode ή 7,1 λτ./100 χλμ. σε κατάσταση διατήρησης της φόρτισης της μπαταρίας. Η τελευταία είναι πολυμερούς – λιθίου χωρητικότητας 9,8 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία έως 35 χιλιόμετρων (τη μεγαλύτερη έναντι ανταγωνιστικών μοντέλων σύμφωνα με τη Hyundai) και φορτίζει σε περίπου 2,5 ώρες σε οικιακή πρίζα 240Vή σε 5 ώρες σε πρίζα 120V.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο αμάξωμα για τη βελτίωση της αεροδυναμικής αντίστασης στο πολύ χαμηλό συντελεστή 0,24, ενώ έχουν ανασχεδιαστεί οι προφυλακτήρες, μάσκα, τα εμπρός φτερά, τα φωτιστικά σώματα και έχει προστεθεί στο εμπρός αριστερό φτερό η υποδοχή για την πρίζα στου συστήματος PHEV. Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό, όπως είναι στον πίνακα οργάνων και στην οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, όπου αναγράφονται οι ενδείξεις του plug-in hybrid συστήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store