Νέο Honda Jade Hybrid με πρακτικό εσωτερικό 6 θέσεων

Τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία ανακοίνωσε η Honda για το νέο 6θέσιο μοντέλο της Jade, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία στις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να διατεθεί στην Ευρώπη. Παρά τον πολυχρηστικό του χαρακτήρα, εξωτερικά μοιάζει περισσότερο με σπορ στέισον βάγκον και όχι με πολυχρηστικό, διαθέτοντας δυναμικό εμπρός άκρο, μεγάλα πλαϊνά παράθυρα και πίσω τμήμα με μοντέρνα εμφάνιση. Σύγχρονο και μοντέρνο είναι και το εσωτερικό με στοιχεία που παραπέμπουν στο Civic, ενώ η διάταξη των θέσεων είναι 2+2+2 με ανεξάρτητα και πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα.

Για την κίνησή του υπάρχει το υβριδικό σύνολο των 1.5 λτ. με ηλεκτροκινητήρα 29,5 ίππων και 160 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται με μπαταρία ιόντων λιθίου και συνεργάζεται με διπλού συμπλέκτη 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Για τον θερμικό κινητήρα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες, όπως επίσης για επιδόσεις και κατανάλωση.

Μεταξύ των highlights του HondaJadeείναι και το σύστημα Sensing Assistance που εφοδιάζει τη ναυαρχίδα της φίρμας το Legend και μέσω κάμερας στο εμπρός παρμπρίζ σκανάρονται τα προπορευόμενα οχήματα, προειδοποιώντας τον οδηγό για ενδεχόμενο σύγκρουσης και φρενάροντας αυτόματα το αυτοκίνητα.

Στην Κίνα το Honda Jade κατασκευάζεται από το 2013 για την τοπική αγορά από την κοινοπραξία Dongfeng Honda, όμως είναι 4θέσιο και με κινητήρα 1.8 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store