Έρχεται ηλεκτρικό Honda NSX με 1.000 PS

Η Honda ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Pikes Peak και στα πλαίσια της παρουσίασης του αγωνιστικού της που θα την εκπροσωπήσει στον θρυλικό αγώνα, ο διευθυντής του τμήματος R&D (έρευνας και ανάπτυξης) της Honda φανέρωσε πως υπάρχουν πλάνα για ηλεκτρικό NSX.

Και αν τελικά παρθεί η απόφαση για κάτι τέτοιο, τότε δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) τα οποία θα αποδίδουν συνδυαστικά 1.000 ίππους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2.5 δλ. και 0-200 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ. Τιμές οι οποίες το καθιστούν πιο γρήγορο ακόμη και από την Porsche 918 Spyder. Ο κύριος Sekino Yosuke, υπεύθυνος του τμήματος R&D είπε επίσης πως «το αγωνιστικό μας για το Pikes Peak δεν είναι απλώς ένα αγωνιστικό μοντέλο αλλά ένα αυτοκίνητο που θα θέλαμε να δούμε στην παραγωγή. Υπάρχουν κάποιες μελέτες σχετικά με αυτό. Θέλουμε να κάνουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που να είναι διασκεδαστικά και σίγουρα ένα αυτοκίνητο με 1.000 άλογα θα είναι αρκετά διασκεδαστικό.».

Όπως και να έχει πάντως, με το τωρινό Honda NSX να είναι στην παραγωγή μόλις για ένα χρόνο δεν θα πρέπει να περιμένουμε για το νέο μοντέλο πριν το 2023, χρονολογία κατά την οποία και οι μπαταρίες θα έχουν εξελιχθεί αρκετά.

Διαβάστε ακόμη:

Στο σφυρί το πρώτο Honda Civic Type R

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: R8 V10 Plus vs RS6 vs S8 (+video)

Toyota: Η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Get it on Google Play Download on the App Store