Στην κυκλοφορία ο δρόμος Λεύκτρο – Σπάρτη

Από τη Δευτέρα 18 Απριλίου μειώνεται η απόσταση της Σπάρτης από την Αθήνα, καθώς παραδόθηκε στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο – Σπάρτη, οδικός κλάδος του αυτοκινητόδρομου «Μορέας».

Έως τώρα, το ταξίδι από την Τρίπολη στη Σπάρτη είχε διάρκεια 1 ώρα, ενώ με τον νέο αυτοκινητόδρομο ο χρόνος μειώνεται σε 40 λεπτά, χώρια που ο νέος δρόμος είναι πολύ πιο ασφαλής και δίχως στροφές. Ακόμη, το ταξίδι Σπάρτη – Αθήνα μειώνεται κατά 20 λεπτά, καθώς πλέον θα διαρκεί δύο ώρες, ενώ η απόσταση Σπάρτη – Καλαμάτα θα είναι υπόθεση 50 λεπτών.

Η εκδήλωση παράδοσης στην κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε στις 13:00 στον χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε τη Δευτέρα 18 Απριλίου ημέρας χαράς για τη Λακωνία, την Αρκαδία, τα Κύθηρα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία ένας νέος δρόμος ο οποίος είναι ο πρώτος με σταθμό ΣΕΑ σε λειτουργία και ελπίζει, όπως είπε, ότι θα συνεχιστούν τα έργα.

Στις αρχές του καλοκαιριού θα δοθεί σε κυκλοφορία και το κομμάτι του έργου που αφορά στην είσοδο της Μεγαλόπολης και τον Σεπτέμβριο του 2016 θα παραδοθεί όλο το έργο.

Πηγή: www.arcadiaportal.gr

Get it on Google Play Download on the App Store