Ανεβαίνει ο… λογαριασμός στα 9 δις τα μέτρα

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα προσχέδιο που θα θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα κληθεί να υπογράψει 3,6 δισ. επιπλέον μέτρα πέραν των 5 δισ. που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει.

Τα περαιτέρω μέτρα, θα είναι μέτρα που θα εφαρμοστούν μόνο στην περίπτωση που οι στόχοι για 3.5 % πλεόνασμα  με τα υφιστάμενα μέτρα δεν υλοποιηθούν. Τα πρόσθετα μέτρα θα τελούν δηλαδή εν αναμονή, ως αυτόματοι σταθεροποιητές στην περίπτωση που διαπιστωθεί εκτροχιασμός του προγράμματος.

Η πρόταση είναι ένας συμβιβασμός προκειμένου να πειστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει πλήρως και με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, έκτακτη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να έχει μετά τα μεσάνυχτα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ουάσινγκτον. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο να η γίνει νέα συνάντηση.

Για να αποφύγει περικοπές μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ΦΠΑ 24%, αυξήσεις ΦΠΑ σε θέατρα και σινεμά, αλλά και νέους έμμεσους φόρους στους χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων ίντερνετ –και όχι μόνον.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store