Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών τσιγγάνων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Νοτιοανατολική Αττική και στην Κορινθία.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 7-4-2016 στο Κορωπί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, πέντε (5) μέλη της ομάδας, όλοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι (6) επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, για αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων ρολογιών, γυαλιών ηλίου, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, μία (1) καραμπίνα, είκοσι (20) φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των -1.370- ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εκατόν σαράντα εννέα (149) υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές του Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Καλυβίων, Κερατέας, Αναβύσσου, Λαυρίου, Ραφήνας, Ν. Μάκρης, και Βραχατίου, Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Επίσης εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες στην Κερατέα και στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς και δύο (2) κλοπές οχημάτων.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store