Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες αντιεξουσιαστών, όταν έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος και επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της Αστυνομίας, οδήγησαν σε άμεση διάλυση της ογκώδους διαδήλωσης πολλών κλάδων εναντίον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο το Σύνταγμα, ενώ έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία. Αντίστοιχες μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η Ελλάδα έχει παραλύσει από τα μεσάνυχτα λόγω της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, μία από το ΠΑΜΕ και μία από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν , επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) που θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από την Ομόνοια – πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή.Ενα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ κάλεσαν τους εργαζόμενους ,ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από τον «οδοστρωτήρα» του ασφαλιστικού στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αυτή τη στιγμή στο σημείο υπάρχουν πάνω από 9.000 διαδηλωτές.

Get it on Google Play Download on the App Store