Αυξήσεις στα εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου

Τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου 2016, η Νέα Τιμολογιακή Πολιτική των Συγκοινωνιών Αθηνών.

Τιμή βασικού εισιτηρίου 1,40 ευρώ και μειωμένου εισιτηρίου 0,60 ευρώ. Η τιμή του βασικού εισιτηρίου τροποποιείται από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ με παράλληλη όμως αύξηση του χρόνου ισχύος του στα 90 λ. Η τιμή του βασικού μειωμένου εισιτηρίου παραμένει 0,60 ευρώ, ενώ ο χρόνος ισχύος του αυξάνεται από 70 σε 90 λεπτά. Σημειώνεται ότι οι άνεργοι συμπολίτες μετακινούνται από το καλοκαίρι του 2015 δωρεάν.

Τιμές της βασικής μηνιαίας / τριμηνιαίας κάρτας και των αντίστοιχων μειωμένων: Παραμένουν αμετάβλητες στα 30 και 15 ευρώ οι μηνιαίες και στα 85 και 43 οι τριμηνιαίες. Οι μηνιαίες κάρτες αξίας 30 ευρώ αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους και οι μηνιαίες κάρτες μειωμένης τιμής αξίας 15 ευρώ αφορούν κατά κύριο λόγο ιδιαίτερες κατηγορίες πολιτών, όπως οι φοιτητές, τα άτομα κάτω των 18 και άνω των 65 ετών και οι πολύτεκνοι. Αντίστοιχα διατηρούνται οι τριμηνιαίες κάρτες.

Κάρτες και εισιτήρια Αεροδρομίου: Διαμορφώνονται σε 49 ευρώ η μηνιαία κάρτα (όλα τα μέσα) και σε 10 ευρώ/ 5 ευρώ το απλό εισιτήριο του μετρό και σε 6 /3 ευρώ τα εισιτήρια των λεωφορείων του Αεροδρομίου. Ετήσιες / ετήσιες μειωμένες κάρτες.

Οι ετήσιες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 330 / 165 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 490 / 245 ευρώ . Εξαμηνιαίες / μειωμένες εξαμηνιαίες κάρτες Οι εξαμηνιαίες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 170 / 85 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 250 / 125 ευρώ αντίστοιχα. Σε περιπτώσεις μαζικών πωλήσεων ετησίων ή εξαμηνιαίων καρτών προς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ακολουθείται συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική.

Τουριστικά/ ημερήσια/ εισιτήριο πέντε ημερών: Το τουριστικό τριών ημερών 22 ευρώ, το ημερήσιο σε 4,5 ευρώ και το εβδομαδιαίο (πέντε ημερών) μειώνεται η τιμή του στα 9 ευρώ. Τέλος τα εισιτήρια μεταξύ των σταθμών Παλλήνη – Κάντζα – Κορωπί – Αεροδρόμιο του μετρό που εξυπηρετούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών, παραμένουν αμετάβλητα (6 / 3 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store