Βουλή: Πέρασαν οι παροχές για τους συνταξιούχους

Λίγο μετά τις 19.00 ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα να περνούν με 196 «ναι» από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Χ.Α., ενώ «παρών» ήταν η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Την αποχή επέλεξαν η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γ.Καρράς Στ.Παναγούλης και Ν.Νικολόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο 257 βουλευτών, 196 βουλευτές ψήφισαν θετικά, 61 δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρχαν και 43 απουσίες.

Συγκεκριμένα, απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από της Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης (βρίσκεται στις Βρυξέλλες), ο πρ. πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα…

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, έπειτα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για χριστουγεννιάτικο μποναμά στους συνταξιούχους και τα μέτρα για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιδρά στην απειλή των θεσμών να αναστείλουν την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις κοινωνικές παρεμβάσεις που αποφάσισε για να διανείμει την υπεραπόδοση των εσόδων στους πιο αδύναμους.

Η απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση προς τους δανειστές μεταφέρεται στο εσωτερικό της χώρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επιχειρώντας να βάλει στον χορό των κοινωνικών μέτρων και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store