Τα αρχαία μπλοκάρουν το Ελληνικό

Στον αέρα βρίσκεται, για ακόμη μια φορά, η επένδυση στο Ελληνικό καθώς η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ), αναμένεται να ανακηρύξει σχεδόν ολόκληρη την έκταση ως αρχαιολογικό χώρο.

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η παραχώρηση που έχει μάλιστα συμβατικά ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του κυρωτικού νόμου προκειμένου αυτός να ψηφισθεί από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων είναι η 16η Νοεμβρίου του 2016.

Παρόλα αυτά η «επένδυση» προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικούς Φορείς και όχι μόνο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη εισαγγελική έρευνα σχετικά με το αντίτιμο της πώλησης. Όπως έχει αποκαλύψει το ereportaz έχουν ήδη συνταχθεί δυο πραγματογνωμοσύνες από τους κ.κ. Μελά και Αναματερό που κάνουν λόγο για «ξεπούλημα» καθώς, όπως συμπεραίνουν, το Ελληνικό παραχωρήθηκε στην Lamda τέσσερις με πέντε φορές κάτω από την πραγματική του αξία. Οι εισαγγελικές Αρχές ανέθεσαν την διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης σε δυο άλλους εμπειρογνώμονες οι οποίοι φέρονται να έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράματα.

Ωστόσο δημοσιεύματα του Τύπου έχουν εγείρει διάφορα θέματα μιας και ο ένας εξ αυτών φέρεται στο παρελθόν να συνεργαζόταν με το ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store