Κινητήρας Renault για την Caterham F1 Team

Η Renault Sport F1 και η Caterham F1 Team με ιδιαίτερη χαρά επιβεβαιώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 για τρία ακόμα χρόνια. Η Caterham F1 Team θα εφοδιάζεται από την επόμενη σεζόν με τον κινητήρα Renault Energy F1, ειδικά σχεδιασμένο για τους νέους και ριζοσπαστικούς τεχνικούς κανονισμούς. Ο Energy F1 συνδυάζει τον V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα εσωτερικής καύσης άμεσου ψεκασμού με δύο ηλεκτροκινητήρες που ανακτούν τις απώλειες ενέργειας μέσω των καυσαερίων και του φρεναρίσματος και τις αξιοποιούν σαν ηλεκτρική και μηχανική ισχύ. Σε συνδυασμό με τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, ο Renault Energy F1 θα αποδίδει περισσότερη ισχύ από τον σημερινό V8, όμως θα είναι πάνω από 35% πιο αποδοτικός, χάρη στους τεχνικούς και αγωνιστικούς περιορισμούς που προβλέπουν όριο τροφοδοσίας καυσίμου τα 100kg/h και μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα για τον αγώνα 100kg.

Η Αγγλο/Μαλαισιανή ομάδα και η Γαλλική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2011, και ο κινητήρας Renault RS27 V8 χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα τις επόμενες σεζόν. Ο Jean-Michel Jalinier, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport F1 σχολίασε, «Την τελευταία τριετία βλέπουμε μία ώριμη Caterham, με εντυπωσιακές νέες εγκαταστάσεις και συμπαγή τεχνική δομή. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί κρύβουν μεγάλη πρόκληση, όμως κάθε αλλαγή σηματοδοτεί μία ευκαιρία. Η ερχόμενη χρονιά είναι η μεγάλη ευκαιρία της ομάδας να διασφαλίσει την επίτευξη των στόχων της. Από την αρχή η συνεργασία μας ήταν ολοκληρωμένη και, όπως είναι φυσικό, θέλουμε να τη δούμε να αποδίδει καρπούς. Είμαστε ευτυχείς με την ποιότητα και την ουσία των ομάδων και ανυπομονούμε να δούμε την πρώτη γενιά μονοθέσιων με κινητήρες Energy F1 να αγωνίζονται στην πίστα.»

Ο Cyril Abiteboul, Διευθυντής Ομάδας της Caterham F1 Team πρόσθεσε: «Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά θετική για την ομάδα μας στη F1 και εκφράζει τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εταίρων από το 2011, κυρίως με το project των αυτοκινήτων παραγωγής που λανσάραμε το 2012 (συνεργασία Caterham και Alpine) και βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

«Η σεζόν του 2014 προαναγγέλλει μία νέα εποχή για τη F1 καθώς ο θεσμός βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση υιοθετώντας τις τεχνικές αλλαγές που ισχύουν στην παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου – και η  Renault βρίσκεται στην αιχμή αυτής της εξέλιξης. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μας στη F1 το 2011, εμείς σαν νέα ομάδα εντυπωσιαστήκαμε από τα ποικίλα οφέλη στις δραστηριότητές μας, ενώ από τότε τα επεκτείνουμε συνεχώς. Δεδομένης της ηλικίας και της κατάστασης της ομάδας μας είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που βλέπουμε τη Renault Sport F1 να προσαρμόζει τις λειτουργικές πρακτικές της σε αρμονία με τα μεγέθη μας και να βελτιστοποιεί την ενσωμάτωσή μας με μία διευρυμένη τεχνική συνεργασία. Συνεργαζόμαστε ανοιχτά και έντιμα ώστε να βοηθήσουμε την Caterham F1 Team να πετύχει το βραχυπρόθεσμο στόχο της να εδραιωθεί ως βασικός παίκτης της F1 και να υποστηρίξουμε τη Renault να επιτύχει την αναγνώριση που της αξίζει για την τεχνολογική της πρόοδο. «Το εύρος της συνεργασίας μας ασφαλώς θα αποφέρει οφέλη το 2014, βοηθώντας μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών γρήγορα και αποτελεσματικά, δίνοντάς μας ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες να πετύχουμε πρώτες θέσεις στις αγωνιστικές πίστες από το 2014 και μετά.»

Get it on Google Play Download on the App Store