Έτοιμη για την Formula 1 του 2014 η Renault

Η Renault αποκάλυψε σήμερα τον νέο της κινητήρα που πληροί τις νέες τεχνικές προδιαγραφές του πρωταθλήματος F1 και που θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν. Ο κινητήρας αυτός με την ονομασία Renault Energy F1 Reflecting Synergies βρισκόταν στα σκαριά επί 3 έτη και ενσωματώνει όλο το Know how της εταιρείας στην κατασκευή υπερτροφοδοτούμενων συνόλων, αφού η Renault είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση σε αυτή την εφαρμογή και ειδικότερα ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων στην F1. 

Το νέο διαμάντι της Renault κάνει χρήση υψηλής τεχνολογίας σε όλα τα επιμέρους τμήματά του και παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά μικρότερος σε χωρητικότητα από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες των 2,4 λίτρων του πρωταθλήματος F1 αυτής της σεζόν, είναι το ίδιο ισχυρός και ειδικά μελετημένος ώστε να μην εμφανίζει turbo lag. Πρόκειται για έναν V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων με μονό υπερτροφοδότη καυσαερίων και πίεση 3.5 bar που «στροφάρει» στις 15.000 σ.α.λ. και αποδίδει περί τους 600 ίππους χωρίς τη χρήση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (ERS), με το οποίο προστίθενται άλλοι 160 ίπποι.

Ο κινητήρας αυτός όπως και οι προηγούμενοι κινητήρες της εταιρείας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλες ομάδες, αφού η Renault συμμετέχει στο πρωτάθλημα F1 ως προμηθευτής κινητήρων. 

Get it on Google Play Download on the App Store