Νέο εκτός δρόμου Ford Everest βασισμένο στο pick up Ranger


Στην την έκθεση Guangshou Auto Show η Ford θα παρουσιάσει το νέο εκτός δρόμου μοντέλο της Everest, με την σκληροτράχηλη εμφάνιση και τις αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες στις τετρακίνητες εκδόσεις (θα διατίθεται και δικίνητο). Εξωτερικά εμφανίζει ενδιαφέρουσα σχεδίαση κυρίως στο εμπρός μυώδες άκρο, ενώ η απόσταση του αμαξώματός του από το έδαφος ανέρχεται στα 225 χλστ..

Το νέο Everest βασίζεται στο πλαίσιο του pick up μοντέλου Ranger, που σημαίνει ότι το αμάξωμά του είναι «χτισμένο» σε πλαίσιο τύπου σκάλας. Το σύστημα τετρακίνησης Terrain Management που ελέγχεται μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κονσόλα περιλαμβάνει τις επιλογές Normal, Snow/Gravel/Grass, Sand και Rock. Μπροστά από αυτό υπάρχει επίσης μπουτόν για κοντές σχέσεις και κλείδωμα του πίσω διαφορικού. Μοντέρνα σχεδίαση και πλούσιο εξοπλισμό διαθέτει και το εσωτερικό του νέου Everest, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα έως 7 επιβάτες.

Το νέο Everest θα λανσαριστεί με τρεις κινητήρες, τους 2.0 EcoBoost, 2.2 TDCi και 3.2 TDCi, σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει το 2015 σε εννέα αγορές: Κίνα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδία, σε Ασιατικές χώρες και στην Αφρική, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στην Ταϊλάνδη και Κίνα. Ωστόσο οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη ίσως δεν θα το δουν ποτέ.

Get it on Google Play Download on the App Store