Σχέδια για αναγέννηση του Fiat 127!

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Fiat υπήρξε και το 127, η παραγωγή του οποίου διήρκεσε 12 χρόνια (1971 έως 1983) και εκτός από Fiat 127 είχε λανσαριστεί και ως SEAT 127 και Polski 127, ενώ μετά το διαδέχτηκε το Uno. H αναγέννηση του αρχικού μοντέλου που βλέπετε μέσω των ηλεκτρονικά επεξεργασμένων εικόνων προέρχεται από τον σχεδιαστή david obendorfer και το designboom και κατά την άποψή μας κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη. Ίσως ο CEO του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne, θα έπρεπε να δει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. ‘Αλλωστε το δάπεδο του Fiat Punto θα μπορούσε να αποτελεί την βάση, ενώ από πλευράς κινητήρων υπάρχει ευρεία επιλογή τόσο βενζίνης όσο και ντίζελ.

Το φουτουριστικό 127 έχει αφομοιώσει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αρχικού μοντέλου σε πολύ ελκυστική μορφή, ενώ ο σχεδιαστής του έχει δημιουργήσει και τις πολύ σπορτίφ εκδόσεις Abarth 127. Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 4.165 χλστ. μήκος, 1.750 χλστ. πλάτος, 1.440 χλστ. ύψος και με 2.510 χλστ. μεταξόνιο.

Επιπλέον και το εσωτερικό του μοιάζει με αυτό του παλιού Fiat 127 και χαρακτηρίζεται από τις επίπεδες επιφάνειες, τις ευθείες γραμμές και τους χαρακτηριστικούς στρογγυλούς αεραγωγούς, ενώ τον απαραίτητο σύγχρονο τόνο δίνει η οθόνη αφής στην κονσόλα που θυμίζει tablet. Πάρα πολύ καλό συνολικά και μακάρι να γίνει και πραγματικότητα.    

Get it on Google Play Download on the App Store