Νέο πρόστιμο 86 εκ. δολαρίων στη VW για το σκάνδαλο των ρύπων

Στο ιστορικό ποσό των 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καλείται να πληρώσει η VW στους εξαπατημένους κατόχους των μοντέλων της μόνο στις Η.Π.Α με τους «πειραγμένους» κινητήρες πετρελαίου, προστίθενται επιπλέον 86 εκατομμύρια δολάρια.

Το νέο αυτό πρόστιμο θα πληρωθεί στην πολιτεία της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας, Kamala D. Harris, έχει ως στόχο να αποθαρρύνει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να προβούν στο μέλλον σε μια ανάλογη πράξη απάτης. Από τα 86 εκατομμύρια δολάρια τα 10 εκατομμύρια θα δοθούν ως επιχορήγηση στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή ακαδημαϊκά ιδρύματα για την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας που θα ανιχνεύει συσκευές που «κλέβουν» στις εκπομπές ρύπων.

Μάλιστα έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες στην Ευρώπη για τη μη καταβολή αποζημιώσεων όπως έχει γίνει στην Η.Π.Α. και δεν αποκλείεται να ανέβει και άλλο το κασέ των αποζημιώσεων. Παράλληλα, κυκλοφορούν φήμες ότι ενδέχεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ρύπων της VW και η γερμανική κυβέρνηση. Όπως φαίνεται το κουβάρι τις διαπλοκής είναι ακόμα μεγάλο μέχρι να ξετυλιχτεί και να φτάσει στην άκρη του…

Get it on Google Play Download on the App Store