Η πιο τρομακτική γέφυρα για τολμηρούς οδηγούς! (+video)

Από την γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου των περίπου 2,8 χλμ. μήκους θα έχετε περάσει αρκετοί, είτε οδηγώντας ή ως επιβάτες και σίγουρα θα έχετε θαυμάσει την ομορφιά και την επιβλητικότητά της. Μόνο κάποιοι δυνατοί άνεμοι που τυχαίνει να πνέουν μπορεί να δημιουργήσουν ένα ίχνος φοβίας, αλλά τίποτα άλλο.

Πως όμως θα αισθανόσασταν στην θέα, της πιο τρομακτικής γέφυρας στον κόσμο, της Eshima Ohashi, η οποία βρίσκεται στην Ιαπωνία; Σίγουρα μοιάζει μια μοναδική εμπειρία για θαρραλέους οδηγούς. Το μήκος της γέφυρας που συνδέει τις πόλεις Matsue και Sakaiminato φθάνει τα 1,7 χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος της είναι 11,4 μέτρα.

Η συγκεκριμένη γέφυρα σχηματίζει έναν λοφίσκο ύψους 270 μέτρων -από το ύψος τη θάλασσας- στα μισά ακριβώς της διαδρομής, όχι γιατί έτσι του άρεσε του μηχανικού που την σχεδίασε, αλλά για να περνούν από κάτω χωρίς πρόβλημα τα καράβια. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη γέφυρα στο είδος της στο κόσμο, αν και από το βίντεο δεν φαίνεται τελικά και τόσο τρομακτική, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Get it on Google Play Download on the App Store