Ποια είναι τα 50 αυτοκίνητα με την υψηλότερη αξιοπιστία

Ο τομέας της αξιοπιστίας, είναι νευραλγικής σημασίας τόσο για τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων όσο φυσικά και για τους πελάτες, αφού στην τελική αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα». Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, μεγάλη σημασία στο αν θα παρουσιάσει βλάβες ένα αυτοκίνητο, παίζει κατά πόσο συντηρείται σωστά και οδηγείται στρωτά. Βέβαια ένα ελαττωματικό εξάρτημα ή ένα κατασκευαστικό λάθος μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε μάρκα.

Ως γνωστόν, τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι και τα πιο αξιόπιστα. Κάτι που επιβεβαιώνει και η σχετική έρευνα, αφού από τα 50 πιο αξιόπιστα μοντέλα τα μισά σχεδόν είναι Γιαπωνέζικα. Πολλά παράλληλα είναι και τα Κορεάτικα. Μία από τις μεγάλες εταιρείες που διενεργούν έρευνες αξιοπιστίας είναι και η Βρετανική Reability Index, της οποίας τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς μέσω της εταιρείας επέκτασης εγγύησης Warranty Direct (πάνω από 50.000 δεδομένα). Ο δείκτης αξιοπιστίας υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Δείτε παρακάτω τα 50 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία όσο μικρότερος είναι ο δείκτης Reability Index, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο. Επίσης για κάθε μοντέλο αναφέρεται και ο μέσος όρος του κόστους επισκευών σε στερλίνες Μ. Βρετανίας:

Get it on Google Play Download on the App Store