Μετατροπή αυτοκινήτων σε τρίτροχα για 16χρονους οδηγούς

Η γερμανική εταιρεία Auto Ellenrieder ειδικεύεται στις μετατροπές οχημάτων σε τρίτροχα, τα οποία σε ορισμένες χώρες μπορούν να οδηγηθούν από 16χρονους. Η βασική αλλαγή που γίνεται είναι η αντικατάσταση του πίσω άξονα με πολύ πιο κοντό σε πλάτος σε διάφορα μοντέλα, όπως είναι τα SEAT Ibiza, Skoda Fabia και VW Polo.

Οι 14 ιντσών ζάντες του “κανονικού” αυτοκινήτου αντικαθίστανται με δύο μεγαλύτερης διαμέτρου 17 ιντσών και η απόσταση μεταξύ τους είναι μόλις 46,5 εκατοστά. Παρά το ότι είναι δύο τροχοί, βάσει της νομοθεσίας στη Γερμανία υπολογίζονται ως ένας τροχός και έτσι το όχημα παίρνει άδεια τρίτροχου. Από αισθητικής άποψης σίγουρα δεν είναι ότι πιο ωραίο, ενώ το κόστος της μετατροπής ανέρχεται στα 5.500 ευρώ (χωρίς το αυτοκίνητο).

Απαραίτητες αλλαγές γίνονται και στην απόδοση των κινητήρων για να πάρουν την άδεια να οδηγηθούν από δεκαεξάχρονους. Η Auto Ellenrieder περιορίζει ηλεκτρονικά την ισχύ των μηχανικών συνόλων του 1.0 λτ. και των 1.2 λτ. στους μόλις 20 ίππους και 60 Nm ροπής στις 3.750 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει το 5τάχυτο, αν και με τόσο χαμηλή ισχύ και βάρος άνω του ενός τόνου, το πιθανότερο είναι η 4η και ειδικά η 5η ταχύτητα να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ./ώρα και η κατανάλωση ανέρχεται στα 5,5 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store