Η Ιταλική αστυνομία αγόρασε 4.000 SEAT Leon 2.0 TDI 150 PS

Η SEAT ανέλαβε την προμήθεια καινούργιων Leon για τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις Polizia di Stato και Carabinieri. Το συμβόλαιο της σύμβασης περιλαμβάνει 4.000 Leon για τα επόμενα τρία χρόνια, από τα οποία έχουν παραδοθεί τα πρώτα 925 αυτοκίνητα, 450 για τους «πάνθηρες» (Polizia di Stato) και 450 για τις «γαζέλες» (Carabinieri).

Είναι η πρώτη φορά που και οι δύο αστυνομικές υπηρεσίες επέλεξαν την ίδια μάρκα και μοντέλο, το οποίο μάλιστα δεν προέρχεται από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και είναι εισαγόμενο. Όσο για την SEAT, το 2014 σημείωσε αύξηση κατά 33% στις υπηρεσίες fleet με 68.900 οχήματα, μεταξύ των οποίων η οικογένεια του Leon είναι δημοφιλής στη Γερμανία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία.

Τα νέα περιπολικά Leon 2.0 TDI εφοδιάζονται με ελαστικά ασφαλείας, ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση, φάρο, προειδοποιητικά φώτα, ασύρματο και εξοπλισμό επικοινωνιών, θήκες για τα όπλα, ειδικό χώρο ασφαλείας στο πίσω κάθισμα κ.λπ. Επιπλέον έγιναν εκτεταμένες δοκιμές αντοχής για να αντιμετωπιστούν οι σκληρές καθημερινές συνθήκες, όπως για παράδειγμα η θωρακισμένη πόρτα άνοιξε και έκλεισε 100.000 φορές.

Get it on Google Play Download on the App Store