Ποια είναι τα «θέλω» του αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου;

Η αγορά ενός αυτοκινήτου αποτελεί για πολλούς «ευχάριστο» πονοκέφαλο, αφού προσπαθούν να βρουν το μοντέλο που να συνδυάζει όλα τα «θέλω» τους. Το απόλυτα ιδανικό αυτοκίνητο είναι ίσως δύσκολο τελικά να βρεθεί, αφού μπορεί να επιλεχθεί κάποιο που να είναι για παράδειγμα όμορφο, αλλά να έχει άλλα μειονεκτήματα. Αναγκαστικά σε κάποιους τομείς δίνεται περισσότερη βαρύτητα και σε άλλους που θεωρούνται από τον αγοραστή λιγότερης σημασίας περνούν σε δεύτερη μοίρα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του καθενός.

Η εταιρεία carwow η οποία είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αγοράς καινούριων αυτοκινήτων της Μ. Βρετανίας, διεξήγαγε για την τοπική αγορά μια έρευνα, με στόχο να ανακαλύψει τα 10 πιο σημαντικά ζητήματα των νέων αγοραστών αυτοκινήτου. Αυτά είναι:

  1. Τιμή
  2. Οικονομία καυσίμου
  3. Χρώμα
  4. Κόστος ασφάλισης
  5. Ασφάλεια
  6. Απόδοση
  7. Κατασκευαστής
  8. Μέγεθος
  9. Ποιότητα
  10. Χωρητικότητα κινητήρα

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τον Αύγουστο σημειώνονται οι περισσότερες έρευνες για τους αγοραστές αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία, προκειμένου να προβούν σε αγορά τον Σεπτέμβριο.

Δείτε Εδώ: Τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτων

Για τα δεδομένα της χώρας μας, η κατάταξη των «θέλω» θα ήταν μάλλον διαφορετική, ενώ θα υπήρχαν και άλλοι τομείς. Στις πρώτες θέσεις θα ήταν σίγουρα η τιμή και η οικονομία καυσίμου, μαζί και η χωρητικότητα του κινητήρα λόγω φορολογίας. Κάπου μέσα στην 10άδα θα βρισκόταν το κόστος των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο, καθώς και ο εξοπλισμός. Εντύπωση προκαλεί ότι στις top 10 αναζητήσεις απουσιάζει ο εξωτερικός σχεδιασμός. Άραγε δεν απασχολεί τους Βρετανούς αγοραστές αυτοκινήτων; Εσείς, ποιες προτεραιότητες έχετε στην αγορά ενός αυτοκινήτου;

Get it on Google Play Download on the App Store