Οι Γερμανοί είναι μακράν οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην Ευρώπη!

Οι Γερμανοί οδηγοί είναι με διαφορά οι πιο επιθετικοί οδηγοί στους δρόμους της Ευρώπης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που έκανε η εταιρεία Ipsos. Το 67% των -κατά τ΄άλλα πολιτισμένων- Γερμανών παραδέχτηκε ότι κάνει άσεμνες χειρονομίες και λεκτικές επιθέσεις σε άλλους οδηγούς, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 56%.

Μάλιστα περισσότερο από 1 στους 3 Γερμανούς παραδέχτηκε ακόμα ότι εκφοβίζουν τον προπορευόμενο οδηγό «μαρκάροντάς» το από πίσω και το 18% είναι έτοιμοι να αφήσουν τα οχήματά τους για να πιαστούν στα χέρια (μέσος όρος Ε.Ε. 15%). Επιπλέον το 93% των Γερμανών οδηγών υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας και το 60% δεν επιβραδύνει όταν γίνονται έργα. Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί θεωρούν ότι είναι προσεκτικοί σε ποσοστό 97% και το 81% ότι είναι ήρεμοι.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι 9 στους 10 Γερμανούς άνδρες οδηγούς ηλικίας μεταξύ 18 έως 29 ετών δήλωσε ότι δεν γνωρίζει όλες τις οδικές πινακίδες σήμανσης, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 45 έως 59 ετών μόνο το 8% δήλωσαν ότι γνωρίζουν όλους τους κανόνες κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store