Έως 78% αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων στην Αίγυπτο




Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η κυβέρνηση της Αιγύπτου αύξησε μέχρι και 78% τις τιμές των καυσίμων, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η οικονομία που έχει καταρρεύσει μετά από τρία χρόνια πολιτικής αναταραχής. Φυσικά τα πρατήρια υγρών καυσίμων κατακλύστηκαν από οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων έσπευσαν να προλάβουν έστω και ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ με την παλιά τιμή.

Αναφέρεται ότι με τη μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 78% επιβαρύνθηκε η βενζίνη 80 οκτανίων με τιμή στις 1,8 λίρες Αιγύπτου ανά λίτρο (0,18€), η βενζίνη 92 οκτανίων ανέβηκε κατά 40% στις 2,8 λίρες Αιγύπτου (0,29€), το πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 63%, στις 1,8 λίρες Αιγύπτου (0,18€) και το φυσικό αέριο ανέβηκε κατά 175%, στις 1.1 λίρες ανά κυβικό μέτρο (0,11€). Πιο ακριβή είναι η βενζίνη 95 οκτανίων με τιμή στις 6,25 λίρες (0,64€).

Αναμενόμενα οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα συμπαρασύρουν ανατιμήσεις και σε πολλά άλλα προϊόντα, ενώ έχουν γίνει ήδη αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχετικά με το γεγονός αυτό, ο Angus Blair, πρόεδρος επιχειρηματικών και οικονομικών προβλέψεων έκανε την εξής απίστευτη δήλωση: "Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίδραση της αύξησης των τιμών των καυσίμων δεν θα επηρεάσει τους φτωχούς άμεσα, δεδομένου ότι δεν κατέχουν αυτοκίνητα"…. Πληροφοριακά ένας στους τέσσερις Αιγύπτιους ζει με λιγότερα από 60 δολάρια το μήνα (44 ευρώ).

\



Get it on Google Play Download on the App Store