Το πιο ακριβό (και κιτς) χρυσό ποδήλατο αξίας 1 εκ. δολαρίων!




Έχετε αναρωτηθεί εάν είχατε να ξοδέψετε 1 εκατομμύριο δολάρια (733.000 ευρώ) τι θα τα κάνατε; Θα αγοράζατε μια Ferrari LaFerrari ή μια McLaren P1; Ένα πολυτελές σκάφος, σπίτι σε κάποιο εξωτικό νησί ή ένα… ποδήλατο; Βέβαια δεν πρόκειται για ένα τυχαίο ποδήλατο, αλλά για ένα mountain bike κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατίων. Αν πάλι δεν προλάβετε να το παραγγείλετε, υπάρχουν και άλλα 12 (13 συνολικά) που θα παραχθούν.

Σχεδιασμένο από τον Hugh Power, ο οποίος δημιουργεί πολύ ιδιαίτερα και ακριβά αντικείμενα και κοσμήματα από χρυσό, το εν λόγω ποδήλατο χρειάζεται 750 ώρες για να φτιαχτεί στο χέρι, ενώ εκτός από το χρυσό, το έμβλημα της εταιρείας που υπάρχει στο τιμόνι είναι κατασκευασμένο από 600 μαύρα διαμάντια και 500 χρυσά ζαφείρια. Επίσης, η σέλα καλύπτεται από σοκολατί δέρμα αλιγάτορα γιατί ο αναβάτης του δεν μπορεί να κάθεται σε ένα κοινό δέρμα…

Κάθε ένα από τα 13 αντίτυπα θα έχει χαραγμένη με λέιζερ την υπογραφή του σχεδιαστή, θα είναι αριθμημένο και θα φέρει πιστοποιητικό γνησιότητας, ενώ το 90% των χρημάτων από τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.    




Get it on Google Play Download on the App Store