Τρεις νεκροί θεατές στον αγώνα Jim Clark Rally στη Σκωτία




Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο τριών θεατών και δύο ακόμα σοβαρά τραυματισμένων σε δύο διαφορετικές συγκρούσεις στον αγώνα ράλι  αγώνες ράλι Jim Clark Rally στη Σκωτία. Μάλιστα οι δύο από τους τρεις νεκρούς ανήκαν στην ίδια οικογένεια, ενώ το αυτοκίνητο που «μαύρισε» τον αγώνα πιστεύεται ότι χτύπησε ένα εμπόδιο στο δρόμο, με αποτέλεσμα  ο οδηγός του να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να πέσει με ορμή στο πλήθος.  

Δύο ώρες νωρίτερα πριν από το τραγικό αυτό συμβάν, πέντε άλλοι άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από ένα άλλο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον αγώνα Jim Clark Rally, μεταξύ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτης μάρτυρας μαζί με τον 16 ετών γιο του που παρακολουθούσε τον αγώνα ανέφερε: «Στεκόμασταν δίπλα – δίπλα με τους τέσσερις ανθρώπους που χτυπήθηκαν. Ήταν τρεις άντρες και μια γυναίκα. Είδα το αυτοκίνητο να έρχεται πετώντας πάνω από την γέφυρα και τον οδηγό να έχει χάσει τον έλεγχο. Εγώ και ο γιός μου τρέξαμε στο χωράφι. Εγώ έπεσα στο έδαφος και ο γιος που είπε ότι είδε το αυτοκίνητο να περνά πάνω από το κεφάλι του».

Σχετικά με το τραγικό αυτό γεγονός ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Alex Salmond, αποκάλεσε την χθεσινή μέρα «μαύρη μέρα για τα σύνορα και την Σκωτία».




Get it on Google Play Download on the App Store