Στο Ντουμπάι θα απαγορεύσουν την κίνηση των «κοινών» αυτοκινήτων!




Στο Εμιράτο του Ντουμπάι δεν κυκλοφορούν μόνο τα ακριβότερα αυτοκίνητα και περιπολικά στον κόσμο, αλλά και πολλά άλλα «κοινά» αυτοκίνητα, που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα με την κίνηση κυρίως στο κέντρο της πόλης. Και για να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, οι αρχές του Ντουμπάι σκέφτονται να υλοποιήσουν μια μοναδική στον κόσμο, αλλά σίγουρα αντικοινωνική λύση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Hussain Lootah, Δημάρχου της πόλης του Ντουμπάι, κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού forum στη Γερμανία, το Εμιράτο ενδέχεται να ορίσει κατώτατα όρια εισοδήματος στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι πολύ πλούσιοι θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο και να το κυκλοφορούν στο Ντουμπάι. Ο κ. Lootah εξήγησε ότι ο ραγδαίος πλουτισμός των πολιτών του Ντουμπάι, έχει οδηγήσει στο να κυκλοφορούν πολλά περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους από όσα μπορεί η πόλη να αντέξει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων και μποτιλιαρίσματα, κυρίως σε ώρες αιχμής.

Ακόμη πάντως και εάν το παραπάνω μέτρο δεν τεθεί σε ισχύ, οι αρχές του Ντουμπάι θα προχωρήσουν σύντομα σε περαιτέρω μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Μεταξύ αυτών αναμένεται να αυξήσουν τα διόδια στους δρόμους, τα κόστη για το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, αλλά και ακόμη και την τιμή των καυσίμων, ώστε να αποτρέψουν την περαιτέρω αύξηση του στόλου των οχημάτων. Επίσης, μέσα σε αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά στο Ντουμπάι θα τεθεί δοκιμαστικά σε λειτουργία το τραμ, ώστε να ενισχυθούν τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς.




Get it on Google Play Download on the App Store